BLOC 6: PROGRAMARI EDUCATIU PER A EDUCACIÓ PRIMÀRIA

 PROGRAMACIÓ: 

ANÀLISI, SELECCIÓ I AVALUACIÓ.

Hola a tots i totes,

Avuí hem parlat sobre la realitat virtual a l'aula i la importància de treballar amb programes lliures. Així doncs m'ha cridat l'atenció la següent frase:

"L'escola ha d'ensenyar als seus estudiants valores i estils de vida beneficiosos per a la societat. L'escola ha de promoure l'ús de Programari Lliure, per la mateixa raó que promou, per exemple, el reciclatge: perquè és beneficiós per a tots. Si els estudiants usen el Programari Lliure, quan arriben a l'edat adulta, el continuaran fent, perquè senzillament serà al que estiguen acostumats. D'aquesta forma no hauran de pagar llicències, per utilitzar programari privatiu"

Mai havia parat en la importància que té ensenyar des de l'escola les eines digitals que els nostres alumnes poden utilitzar de manera lliure. Així doncs, i com bé diu el text de la mateixa manera que ensenyem a reciclar perquè el reciclatge és beneficiós per a tots, hauríem d'ensenyar-los a emprar programes lliures. Si els xiquets aprenguerena utilitzar i emprar estes ferramentes de manera quotidiana, no tindiren cap problema en fer-ho després.

Com mostra la següent imatge, depenent del grau de llibertat del que dispose certa aplicació podrem utilitzar-la amb més o menys llibertat. Normalment, quan més llicències tinga, més utilitats ens restringiran i haurem de pagar per elles per utilitzar-la.


https://images.app.goo.gl/jJcQCZofo5nUzgFS7

Així doncs són moltes les aplicacions que podem utilitzar de forma lliure:

https://images.app.goo.gl/8A133fTLwfYLUkvv5

D'altra banda m'ha agradat conéixer noves aplicacions sobre realitat augmentada i virtual i la flexibilitat i infinitat de recursos que aquestes ferramentes ens ofereixen. És per això que m'agradaria compartir amb vosaltres una ferramenta que he utilitzat i que disposa de realitat augmentada. Si cliqueu al damunt us redigirà directament a la seua pàgina


El que ens permet Chromville, és impirmir una sèrie de làmines interactives que es poden emprar en diferents matèries i que les fan molt més visuals i atractives per als alumnes com podeu veure a continuació:


Espere que vos haja agradat el recurs que he trobat,

Ens vegem molt prompte,

Ana


Links d'interés:

https://chromville.com/education/

Vídeo:

https://youtu.be/qhykI82UiMc

Imatges:

https://images.app.goo.gl/jJcQCZofo5nUzgFS7 

https://images.app.goo.gl/8A133fTLwfYLUkvv5

Comentarios

  1. Hola Ana! Molt interessant el recurs que has trobat, m’agrada molt. També dir-te que la realitat augmentada i virtual em pareix com a tu, un recurs actual i novedós que pot enriquir molt l’aprenentatge dels més petits.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares