BLOC 4: ARTICULACIÓ CURRICULAR DE LES TIC

LES TIC EN LA DOCÈNCIA I L'APRENENTATGE:

Aules Digitals en les Centres d'Educació Primària

Hola a tots i totes,

La classe d'avuí m'ha fet reflexionar i anar un poc més enllà de l'impacte que les TIC estan tenint en les nostres vides i escoles. M'ha fet pensar en els diferents usos que podem fer d'elles i en les conseqüències que acò comporta. He estat investigant sobre el que es denominen Models TPACK i m'aagradaria compartir el que he aprés:


https://images.app.goo.gl/ZQphpkHnpCXeeBq37

Així doncs el que s'entén per el Model TPACK d'ensenyança-aprenentatge en el sistema educatiu actual es caracteritza per un docent que domina els continguts  i és capaç de transmetre-los amb claredat als seus alumnes. A més a més, fomenta l'aprenentatge mitjançant el coneixement pedagògic que poseeix de les tèncniques més efectives per a portar a l'aula i que finalment té el coneixement tecnològic suficient per a poder integrar les TIC per a que aquestes complementen la seua funció com a docent i ajuden a millorar i enriquir la seua tasca (Fuentes et al., 2019).

A continuació m'agardaria que puguèreu veure el següent vídeo i que em deixàreu als comentaris les vostres opinions.

Jo em quede amb la reflexió que ens fa Chema Lázaro sobre el sistema de recompenses i com aquest intervé en la motivació amb la qual els nostres alumnes afrontaran unas tasca determinada. Així doncs he creat una xicoteta infografia amb Canva que ho resumeix

SISTEMA DE RECOMPENSES de Ana Vilabro

Espere que vos haja agradat,

Ana

Referències:

Fuentes, A., López, J. y Pozo, S. (2019). Análisis de la Competencia Digital Docente: Factor Clave en el Desempeño de Pedagogías Activas con Realidad Aumentada. REICE. Revista Iberoamericana sobre Calidad, Eficacia y Cambio en Educación, 17(2), 27-42.

Imatges:

https://images.app.goo.gl/ZQphpkHnpCXeeBq37

https://youtu.be/5WnjvtvuzVA

Links d'interés:

https://youtu.be/fXYFK6U70x4 
https://www.canva.com/design/DAEWIeYcE2s/view?utm_content=DAEWIeYcE2s&utm_campaign=designshare&utm_medium=embeds&utm_source=link

Comentarios

  1. Mlot bona reflexió y molt clara l'explicació del sistema de recompenses, de segur als alumnes els agradarà y motivarà!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares